Werken bij Smicon

Smicon maakt een sterke groei door sinds de oprichting in 1980. Het informele bedrijf levert wereldwijd, met een breed scala zelf ontwikkelde machines en installaties, duurzame en groene oplossingen die bijdragen aan het verminderen van de afvalberg. Met een enthousiast en ervaren team heeft Smicon de regie over het totale proces; van sales tot engineering en van assemblage tot service en onderhoud. De machines worden wereldwijd turn-key geleverd onder de eigen merknaam Smicon. En dat alles met een moderne visie op het gebied van duurzaam, maatschappelijk en verantwoord ondernemen.

Wij bieden: 
Werken bij Smicon is leuk! Het is een gezond en innovatief bedrijf met klanten over de hele wereld. Men kent een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenregeling en er is veel vrijheid en ruimte om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Bovendien biedt het bedrijf interessante studie- en doorgroeimogelijkheden.

Gezien de sterke groei komen wij graag in contact met een

 • Project engineer
 • Mechanical Engineer
 • Plaatwerk / Constructiewerker
 • Allround Constructiebankwerker
 • BBL (leren/werken) in de richting constructiebankwerker
 • BBL (leren/werken) in de richting plaatwerker

U vindt hieronder meer informatie over deze vacatures. 

Project engineer
voor uitdagende turn-key installaties in binnen- en buitenland

Als project engineer ben je verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van orders, projecten en testen vanaf orderbevestiging tot en met de oplevering. Je houdt de technische specificaties scherp in de gaten, verzorgt de projectplanning en de 3-D Engineering voor toonaangevende turn-key installaties in binnen- en buitenland. Daarnaast verzorg en coördineer je het meer- en minderwerk en stemt dit af met de verkoop. Je stelt de planning en kostenbegroting op en verzorgt een deel van de order-, project- en testinkoop. Je geeft richtlijnen aan collega’s intern (o.a. tekenwerk, productie en bestellingen) om te zorgen dat doelstellingen gehaald worden en je hebt dagelijks contact met toonaangevende (internationale) opdrachtgevers.

Een spilfunctie voor een technisch Hbo-er met organisatietalent en de skills om projecten in goede banen te leiden. Je hebt bij voorkeur 2-5 jaar relevante werkervaring en dit is duidelijk een volgende stap in je carrière. Je bent communicatief en administratief sterk, bent handig met een ERP-pakket en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.


Solliciteren?
Heb je vragen of interesse? Je kunt je sollicitatie voor bovenstaande vacatures (Project engineer of Mechanical engineer) richten aan de heer B.R.M. Ezerman van bureau In ’t Maasland:

Heschepad 12C
5341 GT Oss
E: info@maasland-personeel.
T: (0412) 644179
www.maasland-personeel.nl


Plaatwerker/Constructiewerker
In de werkplaats in Wanroij maak je (zelfstandig) vanaf tekening enkelstuks of klein seriewerk op het gebied van plaatwerk, verspaanwerk en constructiewerk. Je verricht alle voorkomende metaalbewerkingen en maakt op basis van tekeningen/schetsen hulpgereedschappen en samengesteld constructiewerk. Een groot deel van de tijd betreft het werk aan de kantbank, die je zelf programmeert. Uiteraard houd je de kwaliteit en veiligheid scherp in de gaten, je verricht klein onderhoud aan je bewerkingsmachines en gereedschappen en zorgt voor een opgeruimde werkplek.

Kortom, een uitdaging voor handige plaatwerkers die van aanpakken weten en een goed technisch inzicht hebben. Je hebt ervaring met plaat- en verspaanwerk en vanuit die ervaring ben je bekend met materialen, spanningen en vervormingen. Je bent praktisch en collegiaal ingesteld en hebt een goed technisch inzicht.

Allround Constructiebankwerker
constructiebankwerker met afwisselend werk

In de moderne werkplaats in Wanroij maak je zelfstandig vanaf tekening constructies van RVS (80%) of staal (20%) en voer je diverse werkzaamheden uit. Je werkt aan machines of onderdelen daarvan. Je bent betrokken bij het hele proces van het op maat maken van de materialen door middel van zagen, boren, ponsen en slijpen tot en met het vanaf tekening samenstellen van het product. Hierbij verricht je ook TIG en CO2 laswerkzaamheden. Zo nu en dan bestaat de kans dat je ondersteuning verleent voor montage- en/of laswerk op locatie.
Kortom, een uitdaging voor vak(kundige) constructiebankwerkers die van aanpakken weten en een goed technisch inzicht hebben. Je hebt ervaring met constructiewerk en je vindt het interessant om ook af en toe mee op pad te gaan naar klanten. Je bent collegiaal, service- en kwaliteitsgericht en klantvriendelijk.

BBL (leren/werken)
Constructiebankwerker met afwisselend werk

Ben je opzoek naar een BBL 2 of 3 (leer/werk)plek in de richting constructiebankwerker dan hebben we 2 plaatsen te vergeven. Houd je niet alleen van lassen, maar daarnaast ook van boren, zagen, slijpen, knippen, zetten, en zelfs van monteren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Samen met het productieteam stellen we stalen of roestvrijstalen onderdelen samen die vervolgens door onze montage afdeling gemonteerd worden.

BBL (leren/werken)
Plaatwerker met afwisselend werk

Ben je opzoek naar een BBL 2 of 3 (leer/werk)plek in de richting plaatwerker dan hebben we 1 plaats te vergeven. Houd je niet alleen van zetten, maar daarnaast ook van boren, zagen, slijpen, knippen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Samen met het productieteam stellen we stalen of roestvrijstalen onderdelen samen die vervolgens door onze montage afdeling gemonteerd worden.

Solliciteren?
Heb je vragen of interesse? Je kunt je sollicitatie voor bovenstaande vacatures (Plaatwerker/Constructiewerker, Constructiebankwerker of BBL) richten aan Loes Smits via solliciteren@smicon.nl of 0485 453396

Toch nog niet helemaal wat je zoekt?
Wil jij Smicon komen versterken, op een manier die niet bij bovenstaande vacatures past, en vind je dat je uitblinkt in één van onderstaande functies dan kun je altijd een mailtje met je cv en motivatie sturen naar Loes Smits via solliciteren@smicon.nl o.v.v. open sollicitatie op functie . 

 • Sales Manager
 • Monteur Service & Onderhoud
 • BBL (leren / werken) in de richting

  • Constructiebankwerker (productie en/of assemblage)
  • Plaatwerker (plaatwerk, verspaanwerk en constructiewerk)
  • Mechatronica (assemblage en/of onderhoudsmonteur)

Je kunt hieronder meer lezen over een aantal functies binnen Smicon.

Monteur Service & Onderhoud
met passie voor techniek en oog voor de klant

Binnen een enthousiast team ben je, na een ruime inwerkperiode, verantwoordelijk voor het mechanisch (en deels ook elektrisch) aansluiten, monteren, modificeren en opstarten van hoogwaardige machines bij toonaangevende klanten in binnen- en buitenland. Daarnaast voer je onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit en je analyseert en verhelpt technische storingen. Je bent een gedreven persoon met een technische MBO-opleiding, passie voor techniek en oog voor de klant! Je beheerst de Nederlandse taal en spreekt bij voorkeur ook Engels. Daarnaast ben je een echte teamplayer met een flexibele, servicegerichte en klantvriendelijke instelling.

BBL (leren/werken)
Mechatronica, constructiebankwerker of plaatwerker met doorgroeimogelijkheden
 
Wij leiden je naast je BBL2, BBL3 of BBL4 opleiding samen met een team ervaren monteurs en productiemedewerkers op. Doorgroeimogelijkheden tot een volwaardige servicemonteur, constructiebankwerker of plaatwerker behoren tot de mogelijkheden.

Stage
Stage lopen bij ons, betekent werken aan afwisselende projecten in een inspirerend en leuk team. We hebben continu plaats voor enkel stagiaires en zoeken altijd naar gemotiveerde mensen met een passie voor metaalbewerking, 3D-tekenen of marktonderzoek. Dus ben jij op zoek naar een stageplek en wil jij er samen met ons voor zorgen dat klanten met een tevreden gevoel machines hebben draaien waar jij ook iets aan hebt bijgedragen? Stuur dan een mailtje met je cv en motivatie naar solliciteren@smicon.nl o.v.v. stage.

Afstuderen
Ben je op zoek naar een afstudeerplek? Heb je een studie gedaan in de richting van werktuigbouwkunde, bedrijfskunde, marketing of iets vergelijkbaars? Heb je ideeën voor je afstudeerproject en denk je dat Smicon een geschikte plek is? Laat dit dan aan ons weten. Misschien kun je je eigen projectidee uitwerken of hebben wij nog wel een geschikte opdracht op de plank liggen. Wij bieden je een inspirerende omgeving met klanten in West Europa, Oost Europa, Midden Oosten, VS, Canada en Zuid Amerika. Het aantal afstudeerplaatsen is beperkt, dus als je interesse hebt, stuur dan tijdig je cv met motivatie naar solliciteren@smicon.nl o.v.v. afstuderen.