Historie

In 1980 begonnen Tonnie en Gerthy Smits een eenmansbedrijf te Wanroij (Noord Brabant). De naam van het bedrijf werd A. Smits Constructies bv. De activiteiten bestonden in die tijd uit toelevering- en reparatiewerkzaamheden in de agrarische sector, met de nadruk op constructiewerk zoals stalinrichtingen en breivoeder installaties. 

Na enkele jaren neemt het aandeel van breivoeder installaties steeds meer toe. Voor deze installaties zijn pompen en leidingwerk belangrijke productgroepen. In 1985 wordt er een eigen bedrijfsruimte gebouwd. De mestverwerking en het bouwen van pompen op tankauto's krijgen ook steeds meer aandacht binnen het bedrijf. 

In 1992 breidt het bedrijf weer uit. Er wordt een nieuwe bedrijfsruimte en een kantoor gebouwd. Door de nieuwbouw staat er nu 1500 m² tot beschikking. Er wordt steeds meer constructiewerk en machinebouw gedaan voor andere sectoren dan de agrarische sector, zoals de industrie en transportsector. 

Klanten uit andere sectoren blijken steeds meer geïnteresseerd in de mogelijkheden van het bedrijf, zoals onder andere klanten uit de voedingsmiddelenindustrie, kunststofverwerkende industrie, farmacie en ziekenhuizen. In 1995 wordt de afdeling ontwikkeling en research opgericht om producten te ontwikkelen voor deze nieuwe sectoren. Hierdoor wordt in 1995 bijvoorbeeld een machine ontwikkeld voor het verwerken van aardappelrestproducten. 

Vanaf die tijd is ons assortiment flink gegroeid. Naast de bestaande producten als pompen, transportsystemen, leidingwerk en constructiewerk worden steeds meer apparaten en machines ontwikkeld. In 1999 wordt er weer een nieuwe bedrijfsruimte gebouwd speciaal voor de bewerking en constructie van roestvrijstaal (RVS). Door de bouw van de ze bedrijfsruimte is de totaal opp. gebouwen 2250m². De industrie, met name de recycling- en afvalverwerkende bedrijven, wordt als doelgroep met meer aandacht benaderd. 

Contacten met het buitenland nemen vanaf 1995 steeds meer toe. Mede met hulp van bedrijven en dealers worden producten in het buitenland verkocht. De machines en installaties van Smicon zijn inmiddels ook succesvolle exportproduct en deze machines draaien in vele landen. Smicon exporteert momenteel naar onder andere West Europa, Oost Europa, Midden Oosten, VS, Canada en Zuid Amerika. 

Om de samenwerking met de vele internationale contacten te verbeteren hebben we in 2004 onze naam veranderd naar Smicon bv. De vorige en eerste naam van het bedrijf, A. Smits Constructies bv, bleek te onduidelijk om onszelf goed op de internationale markt te presenteren. 

In 2010 breidt het bedrijf weer uit. Er wordt een nieuwe bedrijfsruimte speciaal voor assemblage van machines en turn-key projecten voor klanten in binnen en buitenland. Tevens wordt de interne logistiek geoptimaliseerd en wordt een nieuw magazijn gebouwd. Door deze nieuwbouw staat er nu 3000 m² tot beschikking voor onze klanten. 

In 2011 wordt de capaciteit van projectbureau tbv ontwikkeling, research en calculatie / werkvoorbereiding uitgebreid tot 7 FTE's om de ontwikkelingen voor onze doelgroep en onze klanten nog optimaler te kunnen bedienen.