Introductie van de meest veelzijdige voedselrecyclingmachine: de SMIMO50


Met de introductie van onze nieuwste machine, heeft Smicon zich geconcentreerd op drie belangrijke kenmerken:

  • Prestaties
  • Flexibiliteit
  • Onderhoudbaarheid

Het belangrijkste kenmerk is de prestaties van de machine. De SMIMO50 kan keukenafval en SWILL tot 60 m³ per uur vermoezen. De machine is daarnaast ontworpen om verpakt voedselafval uit te pakken met een capaciteit tot 6 m³ per uur. Het beschikbare vermogen voor de hoofdas kan variëren van 18kW tot 75kW in verschillende stappen.

Flexibiliteit wordt bereikt door meerdere mogelijkheden van de machine. De machine kan product vermoezen met een hoge verwerkingscapaciteit en kan modulair worden omgebouwd tot een uitpakmachine voor verpakte voedselwaren. U kunt dus met dezelfde installatie in afzonderlijke tijden product vermoezen en verpakte voedselwaren uitpakken. Dit is volledig in overeenstemming met het toekomstige LAGA-konzept in Duitsland voor de recycling van verpakt voedsel. Een totaal nieuwe ontwikkeling die nog nooit eerder is vertoond, is een sorteerschroef. De sorteerschroef verdeelt rejects uit SWILL en is zelfs geschikt voor uitpakken.

Een ander aandachtspunt van de SMIMO50 is de onderhoudsvriendelijkheid. De machine kan volledig worden opengeklapt wat resulteert in een zeer snelle omschakeling van vermoezen naar uitpakken of omgekeerd. Dit kan binnen 15 minuten door twee technici worden gedaan. Doordat de machine volledig kan worden opengeklapt, is het ook eenvoudig om de machine te reinigen, de filters te vervangen of de hamers te vervangen.

Kom meer te weten over de SMIMO50 of download het specificatieblad via https://www.smicon.nl/nl/machines/vermoezen/.

Geïnteresseerd of wilt u een test aanvragen met onze mobiele versie van de SMIMO? Neem contact op met Smicon via https://www.smicon.nl/nl/contact/.