Nieuw ontwikkelde machines

Zelfreinigende filterunit FTU700
Naast de bekende stationaire filterunits heeft Smicon nu ook grotere zelfreinigende filterunits in haar pakket, de FTU700. Deze filterunits zijn ook leverbaar met filter doorlaat van ø3mm tot ø50mm. 

Inwendig wordt het filter continue schoon 'geschraapt', na verloop van tijd kan men middels een afsluiter aan de onderzijde de verontreinigingen uit de filterunit laten lopen. Deze units zijn geschikt tot grotere capaciteiten en kunnen behoorlijke verontreinigingen verwerken.

SMIMO120 ziet na succesvolle test het daglicht
De nieuwste Smicon machine voor het verwerken van onverpakte en verpakte organische producten en levensmiddelen, de SMIMO120, ziet na een succesvolle testperiode het daglicht. 

Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we een nieuwe machine ontwikkeld voor het verwerken en uitpakken van verpakte en onverpakte levensmiddelen. De SMIMO120 kan tot 35m³/uur verpakte levensmiddelen scheiden in een organische stroom en een stroom verpakkingsmaterialen. Smicon heeft hiervoor uiteraard ook een passend aan- en afvoertraject. Binnenkort is de SMIMO120 beschikbaar als mobiele testinstallatie om op locatie testen uit te kunnen voeren.