logo payoff
Redactioneel

ReTec & Smicon breiden samenwerking uit voor Smicon installaties

ReTec & Smicon breiden samenwerking uit voor Smicon installaties

Met ingang van 02.02.2022 zal ReTec Recyclingtechnik de Duitstalige klanten van de Nederlandse installatiebouwer Smicon BV in de DACH-regio behartigen. Wij zijn verheugd over de optimale aanvulling van de ReTec-verkoopportefeuille en kunnen putten uit de schat aan ervaring die is opgedaan tijdens de succesvolle samenwerking in Scandinavië. ReTec werkt al 7 jaren succesvol samen met Smicon in Scandinavië.
 
Smicon apparatuur kan worden gevonden in veel verschillende gebieden van voedselrecycling. SMIMO uitpakinstallaties, shredders, vermoezers voor voederproductie, windshifters, ontwateringspersen alsmede turn-key installaties voor het wassen van containers zijn slechts enkele van de vakgebieden van de specialist.
 
De producten in de Smicon portefeuille worden sinds 1980 ontwikkeld en geproduceerd bij Smicon BV in Wanroij, Nederland. Smicon produceert ca. 120 machines per jaar met een gemotiveerd team van 45 medewerkers en kan putten uit een unieke know-how en netwerk met 2000 wereldwijd geleverde machines.

Tonnie Smits, algemeen directeur van Smicon:
"We kijken ernaar uit om de samenwerking tussen ReTec en Smicon uit te breiden naar de DACH-regio. ReTec en Smicon vertegenwoordigen dezelfde waarden in hun filosofie en spreken dezelfde taal ondanks onze verschillende nationaliteiten. Het advies en de ondersteuning zijn altijd gericht op het succes van de klant en worden uitgevoerd met veel proceskennis en kennis van de industrie. Gekoppeld met hoogwaardige mechanische engineering & service leidt dit tot langdurige klantrelaties."

SMIMO uitpaksystemen
De SMIMO uitpaksystemen van Smicon zijn beschikbaar in twee verschillende versies, de SMIMO120 & SMIMO160, en scheiden gemakkelijk organische inhoud van hun verpakking met een verwerkingscapaciteit tot 45 m³ per uur. De hoge scheidingsefficiëntie van het systeem garandeert een organisch product dat vrij is van residuen, terwijl dankzij de uitwisselbare zeven de deeltjesgrootte optimaal kan worden afgestemd op het ingangsmateriaal.
 
Windshifters & ontwateringspersen
De Smicon WS800 windshifter is de ideale aanvulling op het SMIMO uitpaksysteem. Het wordt gebruikt om de stroom verpakkingsmateriaal te separeren na het SMIMO uitpaksysteem. De windshifter scheidt zware organische resten (b.v. sinaasappelschillen) van het verpakkingsmateriaal. Dit resulteert in een hogere organische opbrengst en lagere afvoerkosten.
 
Indien nodig, ontwatert de Smicon SP600 ontwateringspers de verpakkingsstroom van de uitpakmachine, die afhankelijk van de input soms erg vochtig kan zijn. Dit zorgt voor lagere afvoerkosten en ook een hogere organische opbrengst.
 
Shredders en vermoezers
De Smicon shredders werden in de jaren negentig ontwikkeld voor het shredderen van onverpakt voedsel. De machine wordt gebruikt om aardappelen, fruit, groenten en levensmiddelen te versnipperen tot bv. 10 mm grootte voor verdere verwerking in het recyclingproces.
 
De Smicon vermoezer is ontworpen om recycleerbare aardappel-, groente- en fruitproducten te vermalen van grof tot een fijne puree om deze restproducten geschikt te maken voor diervoeder, dierenvoeding, insecten, biogas, compostering, enz. Dit verhoogt de toegevoegde waarde van uw restmateriaalstromen.
 
Voorzieningen voor het wassen van afvalcontainers
Smicon's portfolio omvat sinds 2009 ook volautomatische wasinstallaties met kiepsystemen voor afvalcontainers. Deze systemen reinigen tot containers 180 per uur.
 
Wij hopen dat onze eerste informatie uw interesse zal aanwakkeren. Bezoek onze website www.retec-recycling.de / www.smicon.eu of maak gewoon direct een afspraak met ons. Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek bij u ter plaatse.

ReTec Recyclingtechnik GmbH
Tim Krüger
Tel: +49 171 56 59 876
Mail: t.krueger@smicon.eu

Smicon Deutschland GmbH
Tonnie Smits
Tel: +31 485 453396
Mail: t.smits@smicon.nl

Deel deze pagina